geschiedenis

Antoinette van Brussel is gehuwd met de graficus Gerrit Westerveld. Zij is de zus van de fijnschilder Anneke van Brussel.

Tussen 1980 en 2007 werkte zij voornamelijk met klei, maar ze maakte ook kleine bronzen en werkte met steen en ander materiaal.

Antoinette exposeerde in binnen- en buitenland.

Bijzondere activiteiten:
In 1987 verbleef Antoinette zes weken in Brazilië, waar zij samen met Duitse vrienden een oven bouwde voor een Indiaans pottenbakkerscollectief in het plaatsje Juruti aan de Amazone.

In 1988, 1989 en 1990 volgden werkperioden beeldhouwen in Azzano bij Carrara, Italië.
In 1988 deelname aan het internationaal Keramiek-symposium Iris' in Porvoo, Finland, samen met o.a. Jeroen Bechtold, Maaike Klein en Takeshi Yasuda.>In 1989 deelname aan een keramiekworkshop van het World Crafts Council, in Rumst, België.
In 1990 werkte ze in rode zandsteen in Steinbach, omgeving Donnersberg, Duitsland.
In 1991 deelname aan een expositie in de oude kazemat 'Mosede' in Køge, Denemarken.

Tussen 1992 en 1994 werkte ze regelmatig in Zornheim bij Mainz, Duitsland, waar ze de mogelijkheid had haar werk in een houtgestookte hellingoven mee te branden.
In 1995 maakte Antoinette een installatie voor
De Loods' in Bergen op Zoom.
In 1995 had zij een solo-expositie in het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

In 2007 was Antoinette uitgenodigd om drie maanden als artist in residence te werken in de keramiekstudio van een traditionele Japanse meester. Daar werkte ook de Taiwanese keramist Samuel Hsuan-yu Shih. Na zeven weken is ze de meester en Japan ontvlucht. Lees verder...

startpagina

antoinette van brussel

keramisch werk
 
het werk
 
geschiedenis
 
contact
 
<terug